Action Learning team coaching

"Bármely szervezetben vagy vállalkozásban a túlélés érdekében a tanulás sebességének el kell érnie a változás sebességét. " 

Az Action Learning, azaz Akció Tanulás egy csoportos élményalapú tanulás, nem tréning módszer. A különböző feltételek alapján összeállt csoport egy folyamatra szerződik, amely során - a team coach facilitálásával - valós, fontos, és aktuális munkahelyi/szervezeti problémákkal, kérdésekkel, dilemmákkal foglalkozva érnek el válaszokat és megoldásokat, készítenek konkrét akció terveket.

 

Mindeközben tanulnak magukról, a csoportról, a hatékonyabb működésformákat erősítenek magukban, és fejlesztik azokat a kompetenciákat, amelyek nélkülözhetetlen siker kritériumok a munka világában.

 

Az üléseken tanultakat a résztvevők használni fogják, nem tudnak 'kitanulni' belőlük. Saját tapasztalás, fejlődés, igazi munkahelyi kihívásokkal való foglalkozás – a megélteket és a belsővé tett tapasztalatot, tanulást újra és újra használni fogják. Viselkedésbeli, hozzáállásbeli változásokat lehet elérni. 

A csoportok ideális létszáma 5-8 fő. Egy ülés 3 vagy 4 óra, mely mindig egy mini tréninggel indul (pl kérdezés technika, helyzetfüggő vezetés, stb). Az ülés során 1 vagy két témát lehet feldolgozni különböző kreatív csoportmódszerekkel.

A folyamatosan változó gazdasági környezethez, az újabb és újabb kihívásokhoz való alkalmazkodáshoz és a problémákkal való megküzdéshez a vállalkozás dolgozóinak a következő kompetenciáit kell fejleszteni:

  • Proaktív probléma megoldás

  • Rugalmasság

  • Kiváncsiság

  • Tudásmegosztás

  • Kezdeményezőkészség

  • Együttműködőkészség

A szervezetet az olyan alkalmazottak fogják sikerre vinni, akik kellően felhatalmazva érzik magukat, akik magától értetődően keresnek és találnak elegáns megoldásokat a felmerülő problémákra – együttműködve, fejlődve és lépést tartva a folyamatos növekedéssel/kihívásokkal.

Az AL során/segítségével erősödnek a személyes, intellektuális és érzelmi kompetenciák arra, hogy felfedezzünk, kérdéseket tegyünk fel, reflektáljunk a hallottakra és tapasztaltakra, és magunkba építsük a tanulást, amit aztán vissza tudunk forgatni a szervezetbe.