Tematikus workshopok

Az én felfogásomban a 'workshop' az egyéni és csapatfejlesztésnek az a formája, ami ötvözi a team coaching szabadságát (ahol is az adott pillanatban, az 'itt és most'-ban megjelenő jelenségekkel és mintázatokkal foglalkozunk), és a hagyományos tréningek strukturáltságát és fókuszáltságát. 

A témák sora végtelen. De nem kell felszállni a trend-vonatra, érdemes valós fejlesztési igényekre vagy konkrét probléma megoldására szabni a workshopot vagy - ideális esetben - a workshop sorozatot.

 

A szükséglet felmérést interjúkon keresztül zajlik. A kapott 'diagnózis' és a vezetőség által megfogalmazott eredeti cél egyeztetéséből születik meg a workshop/sorozat újrafogalmazott célja, melynek megfelelően minden megbízásnál az adott szervezetre és fejlesztési célra igazítom a programot. 

Egy workshop általában 4-6 órás, de lehet akár két napos program is.

Egy vezetői csapatot nagyon meg lehet támogatni például egy STRATÉGIA ALKOTÓ vagy tisztázó workshoppal. Amit természetesen követhet egy AKCIÓ TERVEZŐ workhop.

Egy sales team sokat profitálhat egy ÉRTŐ FIGYELEM ÉS KOMMUNIKÁCIÓ workshopból.

Egy napi szinten együtt dolgozó csapat az együttműködés újabb szintjére léphet egy EGYÜTTMŰKÖDÉS ERŐSÍTŐ workshoppal. De lehet a fókuszt a KAPCSOLATOK ERŐSÍTÉSE-re is tenni.

A '4K' WORKSHOP SOROZAT már komoly fejlődést tud katalizálni egy csapatban.

 

Egy ilyen sorozatot érdemes egy rövidebb nyitó találkozóval kezdeni, ahol a fejlesztési célt tudjuk egyeztetni a csapattal, és egyben élőben is benyomást kapunk team coachként arra, mik a csapat erősségei és kihívásai. Utána pár hetente találkozunk a workshopokra, majd a folyamatot egy újabb rövid, kiértékelő találkozóval zárjuk, ahol a résztvevőknek alkalmuk nyílik a folyamatra reflektálni.

A workshop sorozat elemei:

1.) Nyitó ülés

2.) KOMMUNIKÁCIÓ fejlesztő workshop

3.) KOOPERÁCIÓ, azaz együttműködés fejlesztő workshop

4.) KONFLIKTUSKEZELÉS kompetenciát fejlesztő workshop

5.) KIHÍVÁSOK MENEDZSELÉSE, azaz változáskezelési képességeket fejlesztő workshop

6.) Záró ülés

A 4K workshopok hossza ideális esetben min. 6 óra, a nyitó és záró ülések min. 2,5 órásak.