Gondolatok sokmindenről

Ez egy (majdnem) coaching blog. Írok, mert téma mindig van.

 

A változás, a fejlődés, a problémamegoldás, vagy éppen a szinten tartás - mert tudjuk, sokszor az is nagy teljesítmény - egyszóval az élet és a mindennapok adnak elég muníciót a bloghoz. Az ihlet jön, a szavakat néha keresni kell. 

Ujjgyakorlat minden poszt. Ha olvasod, kérlek kommentelj bátran, hogy tudjam mi talált be, vagy mi érdekelne jobban.

 

Mert neked írok. 

#coachingtippek #önismeret #érzelmiintelligencia #vezetés #leadership #teamcoaching #párkapcsolat  #szülőneklenni #mozaikcsaládban

  • SimonKata

PárBaj

Frissítve: 2019. jan 3.

Gyilkos tekintetek, sírás, kiabálás, vádló mondatok. Még ezekkel a képekkel vagyok tele.Hazafelé autózom egy párkapcsolati tanácsadásról - ahol én a tanácsadó páros egyik fele voltam - és azon gondolkozom, vajon mi mindenen múlik egy kapcsolat gyógyulása.


Felejtsd el a kommunikációt. Bár tudom, nagyon fontos. De a legtutibban használt erőszakmentes kommunikációs technika és szófordulat sem tudja visszahozni a kapcsolatba azt, ami talán sosem volt jelen.


Ezek a problémák gyakran csak tünetei mélyebben gyökerező, és gyakran már a kezdetekkor jelen levő egyéb bajoknak. Lehetsz te a magát legtisztábban kifejező, vágyait és szükségleteit klasszul megfogalmazó csoda férj/feleség, ha fogalmad sincs arról, hogy a másik mit érez. Nem fog téged meghallani.


Empátia. Fontos dologhoz értünk. Megérteni a másikat, átérezni azt, amit ő érez, megsejteni, mit is akar valójában, kitalálni, mi zajlik éppen most benne. Hát, ez az, ami nem könnyű.


De ez még semmi, úgy a teljes, ha ezt szavakkal elég pontosan ki is tudod fejezni, hiszen mit ér mindez, ha a párod nem tudja, hogy te mennyire klasszul ott vagy most vele, az ő univerzumában. 


A helyzet az, hogy lehetsz bármilyen okos, gondolhatod magad minden dolgok tudójának, ez kevés lesz. Valakinek el kell kezdeni megérteni a másikat. És miért ne lehetnél ez éppen te? Hátrébb az egóval, majd kap enni máskor!


Persze, ha csak győzni akarsz, kiabálj tovább nyugodtan. Amíg van, aki meghallja...


#empátia #párkapcsolat #megértés #párkapcsolatiproblémák #párbaj #coaching

28 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Barátból főnök - lehetséges?

Hurrá, kineveztek! Jó vagy, megérdemled! De kivel mész ez után ebédelni? Új távlatok nyílnak előtted, a kihívás fellelkesít, tele vagy ötletekkel, tervekkel, megújult erővel vágsz bele a nagy feladato

Beszéljünk a céljaidról!

Te tudod merre tartasz? Hol leszel, mondjuk 5 év múlva? Én is gyakran mondom: "légy a jelenben", "az itt-és-most számít", de fontosnak tartom a hosszabb távra tervezést is. Hiszen ha nem tudod mi a cé

To do or Not to do

Van neked is, hogy néha csak pörög a fejed, annyi a tennivaló? Érzed a sürgetést, de már gőzöd sincs róla, hogy mi a fontos, és mi nem? Nem vagy egyedül. Elszaladt velem mostanában a ló. Vagy az élet.

Kapcsolat
 

Ha kérdésed van, vagy időpontot szeretnél kérni egyéni coachingra, írj nekem:

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black
A coachingról 
 

A coaching egy olyan együttműködési folyamat, amely abban segít, hogy a benned rejlő lehetőségeket kibontakoztassa. 

A coach jellemzően nem ad tanácsot. Támogatása ahhoz járul hozzá, hogy a belső akadályaid elháruljanak, így javuljon a teljesítményed, és kihozd magadból a képességeid maximumát.

A coaching során nő az önismereted, mely aztán nagyban hozzájárul az életminőséged növekedéséhez.

Iratkozz fel hírlevelemre!

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black

© 2017 by simonkata. Proudly created with Wix.com