top of page

Gondolatok sokmindenről

Ez egy (majdnem) coaching blog. Írok, mert téma mindig van.

 

A változás, a fejlődés, a problémamegoldás, vagy éppen a szinten tartás - mert tudjuk, sokszor az is nagy teljesítmény - egyszóval az élet és a mindennapok adnak elég muníciót a bloghoz. Az ihlet jön, a szavakat néha keresni kell. 

Ujjgyakorlat minden poszt. Ha olvasod, kérlek kommentelj bátran, hogy tudjam mi talált be, vagy mi érdekelne jobban.

 

Mert neked írok. 

#coachingtippek #önismeret #érzelmiintelligencia #vezetés #leadership #teamcoaching #párkapcsolat  #szülőneklenni #mozaikcsaládban

  • Szerző képeSimonKata

PárBaj

Frissítve: 2019. jan. 3.

Gyilkos tekintetek, sírás, kiabálás, vádló mondatok. Még ezekkel a képekkel vagyok tele.



Hazafelé autózom egy párkapcsolati tanácsadásról - ahol én a tanácsadó páros egyik fele voltam - és azon gondolkozom, vajon mi mindenen múlik egy kapcsolat gyógyulása.


Felejtsd el a kommunikációt. Bár tudom, nagyon fontos. De a legtutibban használt erőszakmentes kommunikációs technika és szófordulat sem tudja visszahozni a kapcsolatba azt, ami talán sosem volt jelen.


Ezek a problémák gyakran csak tünetei mélyebben gyökerező, és gyakran már a kezdetekkor jelen levő egyéb bajoknak. Lehetsz te a magát legtisztábban kifejező, vágyait és szükségleteit klasszul megfogalmazó csoda férj/feleség, ha fogalmad sincs arról, hogy a másik mit érez. Nem fog téged meghallani.


Empátia. Fontos dologhoz értünk. Megérteni a másikat, átérezni azt, amit ő érez, megsejteni, mit is akar valójában, kitalálni, mi zajlik éppen most benne. Hát, ez az, ami nem könnyű.


De ez még semmi, úgy a teljes, ha ezt szavakkal elég pontosan ki is tudod fejezni, hiszen mit ér mindez, ha a párod nem tudja, hogy te mennyire klasszul ott vagy most vele, az ő univerzumában. 


A helyzet az, hogy lehetsz bármilyen okos, gondolhatod magad minden dolgok tudójának, ez kevés lesz. Valakinek el kell kezdeni megérteni a másikat. És miért ne lehetnél ez éppen te? Hátrébb az egóval, majd kap enni máskor!


Persze, ha csak győzni akarsz, kiabálj tovább nyugodtan. Amíg van, aki meghallja...


30 megtekintés0 hozzászólás

Friss bejegyzések

Az összes megtekintése

Barátból főnök - lehetséges?

Hurrá, kineveztek! Jó vagy, megérdemled! De kivel mész ez után ebédelni? Új távlatok nyílnak előtted, a kihívás fellelkesít, tele vagy ötletekkel, tervekkel, megújult erővel vágsz bele a nagy feladato

Beszéljünk a céljaidról!

Te tudod merre tartasz? Hol leszel, mondjuk 5 év múlva? Én is gyakran mondom: "légy a jelenben", "az itt-és-most számít", de fontosnak tartom a hosszabb távra tervezést is. Hiszen ha nem tudod mi a cé

To do or Not to do

Van neked is, hogy néha csak pörög a fejed, annyi a tennivaló? Érzed a sürgetést, de már gőzöd sincs róla, hogy mi a fontos, és mi nem? Nem vagy egyedül. Elszaladt velem mostanában a ló. Vagy az élet.

bottom of page