Gondolatok sokmindenről

Ez egy (majdnem) coaching blog. Írok, mert téma mindig van.

 

A változás, a fejlődés, a problémamegoldás, vagy éppen a szinten tartás - mert tudjuk, sokszor az is nagy teljesítmény - egyszóval az élet és a mindennapok adnak elég muníciót a bloghoz. Az ihlet jön, a szavakat néha keresni kell. 

Ujjgyakorlat minden poszt. Ha olvasod, kérlek kommentelj bátran, hogy tudjam mi talált be, vagy mi érdekelne jobban.

 

Mert neked írok. 

#coachingtippek #önismeret #érzelmiintelligencia #vezetés #leadership #teamcoaching #párkapcsolat  #szülőneklenni #mozaikcsaládban

  • SimonKata

Szív vs Ész - Melyik a nyerő?

Frissítve: 2019. jan 3.

Megfontolt, hidegfejű stratéga vagy intuitívan működő ember vagy? Jó kérdés ez egyáltalán?Meg tudnád mondani, mire valók az érzelmek? Próbáltam megfogalmazni, de gyatrán sikerült, így Bärnkopf Zsolt definícióját rakom ide neked: "az érzelmek külső és összetett helyzetek leegyszerűsítésére szolgáló jelek, amelyek hatására a szervezet már többé-kevésbé megfelelően tud az eseményekre reagálni". Így hatékonyabban tudunk működni, mert elkerülhetjük az egyébként szükséges helyzetelemzést a válasz előtt. Röviden és velősen, ennyi.


Ha nem éreznénk, akkor állandóan csak azon gondolkodnánk, hogy mi a reális, mi a megfelelő viselkedés az adott helyzetben. Hogy te amúgy is azt csinálod? Tuti nem, hidd el, csak nem tudsz róla. Könnyen jönnek a válaszok? Könnyen döntesz? Ugye, hogy nem? Simán lehet, hogy az érzelmeid kavarnak be, csak nem igazán vagy tudatában ennek a folyamatnak. 


Ok. Hallom, te pedig mindig a szívedre hallgatsz. Nem lehet könnyű. Belegabalyodsz valakibe, aki totál nem neked való, összetöri a szíved, bekap, megrág és kiköp, aztán mire feleszmélsz, ott vagy a következő ugyanilyen kapcsolatban. Miért is? Mert az érzelmek nem helyettesítik a gondolkodást! Néha csak bonyolítják a helyzetet, de nem mondják meg, hogy mit kell tennünk. A problémák akkor jönnek, ha az érzelmeket döntésként kezeljük, és vakon, gondolkodás nélkül követjük őket. Ismerős?


Ne értékeld túl az érzelmeidet, de legyél kapcsolatban velük. Egyszerűen hangzik, de sokunknak nem jön ez magától. Ezt, mint annyi minden mást, tanulni lehet.


De egyedül nehéz. Vagy nem is lehet. Kapcsolatban kell gyakorolni.


Hiszen minden kapcsolat alapvetően rólunk szól: olyan, mint egy tükör, amely megmutatja a valóságot. 


Nézz bele gyakrabban.


#érzelmek #érzelmiintelligencia #érzelmiintelligenciafejlesztés #coaching #döntés #gondolatokHa szeretnél máskor is olvasni tőlem, íratkozz fel a hírlevelemre!

Nyugi, nem öntelek nyakon kéretlen email-ekkel :-) Havi egy alkalommal kapsz majd tőlem egy rövid levelet a postaládádba.

Felíratkozás ITT »» 0 megtekintés
Kapcsolat
 

Ha kérdésed van, vagy időpontot szeretnél kérni egyéni coachingra, írj nekem:

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black
A coachingról 
 

A coaching egy olyan együttműködési folyamat, amely abban segít, hogy a benned rejlő lehetőségeket kibontakoztassa. 

A coach jellemzően nem ad tanácsot. Támogatása ahhoz járul hozzá, hogy a belső akadályaid elháruljanak, így javuljon a teljesítményed, és kihozd magadból a képességeid maximumát.

A coaching során nő az önismereted, mely aztán nagyban hozzájárul az életminőséged növekedéséhez.

Iratkozz fel hírlevelemre!

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black

© 2017 by simonkata. Proudly created with Wix.com