Kapcsolat
 

Ha kérdésed van, vagy időpontot szeretnél kérni egyéni coachingra, írj nekem:

Budapest II. ker.

Frankel Leó út 1.

  • Black LinkedIn Icon
  • Facebook Basic Black
A coachingról 
 

A coaching egy olyan együttműködési folyamat, amely abban segít, hogy a benned rejlő lehetőségeket kibontakoztassa. 

A coach jellemzően nem ad tanácsot. Támogatása ahhoz járul hozzá, hogy a belső akadályaid elháruljanak, így javuljon a teljesítményed, és kihozd magadból a képességeid maximumát.

A coaching során nő az önismereted, mely aztán nagyban hozzájárul az életminőséged növekedéséhez.

Iratkozz fel hírlevelemre!

© 2017 by simonkata. Proudly created with Wix.com

A történetem

Talán van, aki coachnak születik. Én azzá váltam.

 

Minden, amit eddig csináltam, erre a hivatásra készített fel. 

Van, aki már öt évesen tudja a "Mi leszel, ha nagy leszel?" kérdésre a választ. Na, én biztos nem ilyen voltam. Sőt, ezen a kérdésen még felnőttként se szeretnék sokat gondolkodni.

Sosem értettem: miért kéne választani? Miért furcsa az, aki fizikát és magyart fakultál az érettségi évében? Aki végül műszaki főiskolára jelentkezik, miközben az osztályfőnöke végig a jövőbeli pszichológust látja benne? És miért ne lehetne versenysportolóként komolyan venni a zenetanulást is, és rajzversenyeken indulni?

Nekem szerencsém volt, mert a szüleim sosem korlátoztak, legfeljebb megadóan legyintettek, ha valami új dolog felé fordultam… viszonylag gyakran.

Annak a megtapasztalása, hogy minden megtanulható, ha nagyon érdekel és kellő energiával vetem bele magam, segített abban, hogy életem során többször is irányt váltsak, és fogjak valami teljesen újba.

Munkás életem egy amerikai tanácsadó multinál kezdődött. Máig érzem a hatását, hogy a Big Four egyikénél szocializálódtam a munkára. Az a szervezeti kultúra, amit ott megtapasztalhattam, ma is megállná a helyét bárhol. Toborzóként imádtam az egyetemeket járni és motivációs beszélgetéseket folytatni csillogó szemű jelöltekkel, akikből többnyire csak az hiányzott, hogy felismerjék saját értéküket, majd azt egy interjú során meg is tudják mutatni. Mire HR generalista lettem, arra is rájöttem, hogy jól tudok a nehéznek bélyegzett emberekkel együttműködni. “Suttogóvá” ugyan nem váltam, de ez a képességem ma is gyakran jól jön.

Férjhez mentem, szültem két gyereket, és hátországává váltam egy magát nagyvállalkozóvá kinövő férjnek.  Cherchez la femme, hivatásos “második ember” lettem. Ismét olyan helyzetbe kerültem, ahol sok energiát rakhattam bele a körülöttem lévő, számomra sokat jelentő emberek fejlődésébe, kiteljesedésébe.

A mindennapokon túl azonban hamarosan újabb kihívás felé kellett néznem, és egy kósza, de annál inspirálóbb ötlettől vezérelve egy barátnőmmel céget alapítottam. Műtétekre hoztunk be angol és ír pácienseket. Nagyon izgalmas volt a magyar egészségügyben praktizáló (férfi) sebészeknek bebizonyítani, hogy két nő tényleg meg tudja valósítani, amit ígér: jelentős forgalomnövekedést a praxisukban.

Minden ment, mint a karikacsapás, de pár év után számomra már nem volt érdekes a feladat. A hivatásos segítő pályafutásomat viszont ettől a vállalkozástól számítom, mert a hét év alatt rengeteg időt töltöttem a páciensekkel és családtagjaikkal. Velük voltam félelmeikben, képviseltem őket az orvosok felé és fordítva, gyakorta a feszültség okozta konfliktusokat oldva.

Negyven évesen egyedül építkeztem, elköltöztem a gyerekekkel, majd el is váltam, és a barátnőmmel bezártuk a céget is. Mit csinál ilyenkor az ember lánya? Elmegy egyetemre mentálhigiénét tanulni, egy idősotthonba önkéntesként a lakókkal beszélgetni, haldoklók kezét fogni -  hátha ettől jobb kedve lesz, és új célt talál magának… Nos, nekem ez a recept bevált. Szeretett idős barátaimtól alázatot és türelmet tanultam, valamint azt, hogy tényleg csak egy életünk van, és azt nem mindegy, hogyan éljük le. Hálás vagyok a velük töltött időért.

Egyik képzés aztán hozta a másikat. Három év után már nem az idősotthonban, hanem személyközpontú csoportokban facilitáltam önkéntesként. Tanulmányaim első napjától vannak egyéni klienseim. Hamar megtapasztaltam, hogy legjobban azokkal működöm, akiket a jelenük és a jövőjük érdekel, és nem a múltjukat akarják feldolgozni.

Minden találkozás egyedi és páratlan számomra. Ez fantasztikus változatosságot jelent, újra és újra feltölt energiával és kíváncsisággal.

 

A figyelem, amit a speciális minőségű jelenlét követel tőlem kellően “munkás”, az ülések során behozott témák pedig folyamatos tanulásra inspirálnak. 

 

Klienseim belém vetett bizalma igazi ajándék, és lehetőség számomra arra, hogy életük egy szakaszában útitársuk legyek.